Flexolahti oy investoi fleksopainolaattojen tuotantolinjaan

02.11.2021
Flexolahti oy investoi fleksopainolaattojen tuotantolinjaan

Flexolahti investoi ESKO CRYSTAL fleksopainolaattojen valmistusteknologiaan ja vie samalla eteenpäin painettavien pakkausten laatua. Investointi on merkittävä panostus laadullisen kehittämisen näkökulmasta. Uusi teknologia toimii kaikilla fleksopainamisessa käytettävillä materiaaleilla.

  • Pakkausten tuotannossa korostuvat vaatimukset sekä laadullisten että ympäristöystävällisten ratkaisujen löytämiseen. Investointimme ESKO CRYSTAL fleksopainolaattojen valmistusteknologiaan vastaa alan haasteisiin, kertoo toimitusjohtaja Kai Tornikoski.

Investointi koostuu kuvalaattatulostimesta, UV-LED tasovalottimesta sekä ohjelmistoista, joilla vakioidaan ja automatisoidaan laatanvalmistusprosessi painokoneen profiloinnista töiden painatukseen. Kansainväliset laattamateriaalitoimittajat ovat tuoneet markkinoille Crystal-teknologiaan optimoituja laattatyyppejä. Kaikki prosessissa käytettävät laattatyypit on sertifioitu. Tämä luo pohjan paremmalle laadun hallinnalle läpi koko tuotantoketjun.

Uusi kuvalaattatulostin ja siihen integroitu UV-LED tasovalotin yhdessä tuovat merkittävän edun painolaatan laatuun ja painamiseen. Laatalla olevien elementtien korkeustoleranssit putoavat alle puoleen nykyisestä ja tämä mahdollistaa erilaisten elementtien selvästi paremman korkeushallinnan. Teknologia parantaa laatan toimintaa koko sävyalueella ja erityisesti painatusten häiveissä, mikä todettiin myös laajoissa asiakastestipainatuksissa suomalaisten painotalojen kanssa.

Ohjelmistojen, uusimman laserteknologian sekä UV-LED tasovalottimen avulla painolaatta on lähes identtinen tulostettiinpa se tänään tai vuoden päästä. Tämä takaa vakaamman värinhallinnan koko sävyalueella myös laattauusinnoissa ja muutostöissä. Edellytykset brändivärien toteuttamiselle 4-värisarjalla tai EGP-tekniikalla ovat uuden teknologian ansiosta entistä paremmat.

Flexolahti Oy on kansainvälisesti palkittu pakkausrepro ja fleksopainolaattojen valmistaja. Flexolahti työllistää yhteensä 20 ihmistä Lahdessa, Tampereella, Joensuussa ja Oulussa.